top of page
Търсене
  • Алфа-Плам България

Повишаването на енергийната ефективност - стратегическа цел и средство за постигане на успех


В навечерието на 5 март, Световния ден за енергийна ефективност, е време да се запитаме какво е всъщност и как всеки от нас може да допринесе за повишаване на енергийната ефективност. Много е важно в началото да се направи разлика между енергоспестяването и енергийната ефективност. Икономията на енергия означава всичко, което правим, за да намалим консумацията на енергия, докато енергийната ефективност се отнася до използването на технология, която използва по-малко енергия за своята работа.


Alfa-Plam, като един от водещите производители на радиатори в региона и Европа, е изправена пред предизвикателство, което включва проследяване на тенденциите на световния пазар. Производството на енергийно ефективни домакински отоплителни уреди изискваше корекция на масовия производствен процес и многобройни инвестиции. Нагревателите, които имат минимални загуби на енергия по време на работа, се считат за енергийно ефективни. Разбира се, загубата на енергия не може да бъде намалена до нула, но има тенденция да бъде намалена до минимум. По-специално, за котли и печки за пелети се счита, че продуктите с над 90% енергийна ефективност имат високо ниво на енергийна ефективност и носят етикета за енергийна ефективност от клас A + или A ++.Alfa-Plam с гордост отбелязва, че повечето от техните пелетни продукти имат степен на енергийна ефективност над 90% и че непрекъснато работят върху разработването на нови и подобряване на съществуващите модели, за да постигнат максимална производителност при работа с минимални загуби на енергия. Стандартът Eco Design, който е необходимо условие за износ на радиатори за ЕС от миналата година, беше въведен именно с цел допълнително наблягане на енергийно ефективните продукти, но и за премахване на продукти, които не са.


Alfa-Plam съобщава, че повишаването на енергийната ефективност на отоплителните тела за отделен човек означава финансови икономии, но също така и по-благоприятно въздействие върху околната среда и създаване на условия за устойчиво развитие. Така че по-високите първоначални инвестиции в системи за отопление на пелети са дългосрочна изгодна инвестиция както за домакинствата, така и за околната среда.

31 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page